Logo Bollen & Zo

Tips van de kweker


foto tips van de kweker

 

Kweker Cornel deelt zijn kennis van bloembollen graag met u ! Hij zal op deze pagina regelmatig handige tips, advies of andere leuke weetjes plaatsen.

Uiteraard is het ook mogelijk om via ons mailadres een vraag aan hem te stellen waarop hij u dan persoonlijk zal antwoorden.

De data voor onze workshops najaar 2023 zijn weer bekend!

Afbeelding bij het artikel

U kunt zich nu alweer inschrijven voor onze gezellige en leerzame workshop voor najaar 2023 via

Opening Bergense Boerderijwinkel

Vanaf 30 april is onze boerderijautomaat geopend!

Afbeelding bij het artikel

30 april opent de Bergense Boerderijwinkel

Afbeelding bij het artikel

Zaterdag 30 april 2022 opent onze boerderijautomaat achter de winkel van Bollen & Zo. Hier kunt u dagelijks tussen 8.00 en 22.00 uur terecht voor verse streekproducten, waaronder tulpen, diverse soorten kaas, zuivel van de Bergense melksalon en wisselende seizoenproducten. Op de openingsdag bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen en tevens diverse producten uit ons assortiment te proeven. Tijdens deze dag worden er tussen 10.00 en 16.00 uur op vaste tijden ook rondleidingen gegeven langs de bloeiende bollenvelden en zijn er activiteiten voor kinderen. U bent deze dag van harte welkom!

De workshops bloembollenmand vullen 2021 gaan weer van start!

Wij zijn heel blij dat wij in 2021 weer de workshop 'bloembollenmand vullen' kunnen geven. Tijdens deze workshop leert u hoe u eenmand in verschillende lagen vult met diverse soorten bloembollen, zodat u in het voorjaar maandenlang plezier heeft van de wisselend opkomende bloemen. De workshops worden gegeven op 3,10,17,24 november en 1,8,15 december van 10 tot 12 uur. Voor groepen is het in overleg mogelijk te kiezen voor een andere dag of tijd. Kosten voor deelname inclusief alle materialen, koffie of thee en wat lekkers € 37,50 p.p. Informatie en aanmelden kan via 06-13120116 of info@bollenenzo.nl

Afbeelding bij het artikel

Helaas geen workshops 2020

Afbeelding bij het artikel

In verband met de ontwikkelingen van het Corona virus hebben wij besloten om dit jaar geen workshops te organiseren. Het is wel mogelijk om een gevulde bollenmand bij ons te bestellen die u dan kunt afhalen. Voor € 30,00 vullen wij voor u een mooie rieten mand met 3 lagen diverse bloembollen. Bovenop planten wij nog winterviolen waardoor de mand er meteen leuk uitziet. U kunt de manden telefonisch bestellen op nummer 06-13120116. Wij hopen u volgend jaar weer te kunnen ontvangen voor de workshops! Onze winkel is uiteraard nog wel gewoon geopend voor het kopen van mooie soorten bloembollen.

U kunt weer inschrijven voor de workshop bloembollenmand vullen!

Wegens succes kunt u ook in 2019 weer een workshop bloembollenmand vullen bij ons volgen. Tijdens de workshop gaan we een mand vullen met verschillende lagen bloembollen, zodat u in het voorjaar maandenlang plezier heeft van de wisselend opkomende bloemen. De 2 uur durende workshops worden gegeven op 16 oktober, 6, 13, 20 en 27 november, 4, 11 en 18 december van 10 tot 12 uur. De kosten voor deze workshop inclusief alle materialen, koffie of thee en wat lekkers zijn 37,50 euro per persoon. Voor groepen vanaf 4 personen kan in overleg ook een andere datum en tijd afgesproken worden. Info en opgave via 0613120116 of info@bollenenzo.nl

Afbeelding bij het artikel

Workshop moskussen met bolgewassen

Afbeelding bij het artikel

Op 31 januari 2017 hebben we een gezellige groep dames ontvangen in onze winkel voor een workshop. Tijdens deze middag hebben wij een moskussen gemaakt welke wij versierd hebben met verschillende bolgewassen op pot, zoals blauwe druifjes, narcissen en hyacinten. Dit moskussen kan buiten op de tuintafel gelegd worden waardoor het heel lang mooi zal blijven. Het was een geslaagde middag.

Workshops gaan weer van start

Tijdens deze workshops leert u hoe u een mand in verschillende lagen vult met diverse soorten bloembollen, zodat u in het voorjaar maandenlang plezier heeft van de wisselend opkomende bloemen. U wordt ontvangen met koffie of thee en krijgt eerst uitleg over bloembollen in het algemeen en onze kwekerij. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Onder professionele leiding gaat u de mand vullen en kiest u zelf de bloembollen uit in onze sfeervolle landwinkel. Bovenop planten we viooltjes, zodat de mand er meteen leuk uitziet. De 2 uur durende workshops worden gegeven van 10 tot 12 uur op de volgende woensdagen: 19, 26 oktober, 2, 9, 16, 23, 30 november, 7 en 14 december. De workshops kunnen ook door groepen gevolgd worden. In overleg is het ook mogelijk de workshop op andere dagen of tijden te volgen. Kosten voor deelname inclusief alle materialen, koffie of thee en wat lekkers € 35,00 per persoon. Informatie en aanmelden via 06-13120116 of info@bollenenzo.nl

Afbeelding bij het artikel

Expositie Kunst10Daagse bij Bollen & Zo

Afbeelding bij het artikel

Tijdens de Kunst10Daagse van 14 tot en met 23 oktober 2016 exposeren de Noord-Hollandse kunstenaars Juul Bogemann en Yvonne Alting bij Bollen & Zo. Geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Yvonne Alting laat haar huidige werk zien met als uitgangspunt de tulp. Juul Bogemann laat buiten haar grote objecten zien van hout en metaal. Gedurende alle dagen tijdens deze periode is een van de kunstenaars aanwezig en kunt u bij Bollen & Zo terecht voor een uitgebreid assortiment bloembollen.

Plant nu het voorjaar!

De planttijd voor de voorjaarsbloeiers is weer aangebroken. U kunt bij ons dan ook weer terecht voor een ruim assortiment bloembollen, van tulpen, narcissen, hyacinten tot vele soorten bijzondere bolgewassen. Kom gerust een keer langs, wij adviseren u graag. Onze winkel is geopend van donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur tot de Kerst. Graag tot ziens!

Afbeelding bij het artikel

Nieuwe tulp gedoopt in Theater Carré

Afbeelding bij het artikel

Woensdag 16 maart 2016 heeft Madeleine van der Zwaan, directeur van Koninklijk Theater Carre, onder grote belangstelling de tulipa Carre gedoopt. Wij hebben deze lila paarse tulp deze naam gegeven omdat deze o.a. de grandeur heeft van het beroemde theater in Amsterdam. Tulipa Carre is net zo gracieus als het theater. Beide hebben stijl en zijn onderscheidend qua vorm. Wij zijn zeer verheugd dat deze doop is mogelijk gemaakt in samenwerking met bemiddelingsbureau Hobaho. De doop vond plaats, gelijktijdig, met het bezoek van de broadwayshow Pippin aan theater Carre. Een mooi moment om de Amerikaanse cast kennis te laten maken met de oer-Hollandse tulp die internationaal zo gewaardeerd wordt. Een groot deel van de cast was getuige van de doopplechtigheid.

Ook weer een uitgebreid assortiment bijgoed!

Inmiddels hebben wij ook weer een uitgebreid assortiment bijgoed in huis. Zo hebben wij o.a. hyacinten, blauwe druifjes, witte druifjes, anemonen, ranonkels, diverse kleuren crocussen, scilla's, sneeuwklokjes en nog veel meer.

Komt u gerust eens kijken in onze winkel. Wij adviseren u graag.

Afbeelding bij het artikel

Wij zijn weer geopend!

Afbeelding bij het artikel

Vanaf zaterdag 1 augustus 2015 kunt u bij ons weer terecht voor een ruim assortiment bloembollen. Op dit moment hebben wij vooral nog tulpen, maar binnenkort komen daar vele andere bolgewassen bij, zoals narcissen, crocussen, hyacinthen en overige bolgewassen.

U bent bij ons aan het goede adres voor tips en advies over de vele soorten bolgewassen. 

Wist u al dat wij van september tot december ook workshops verzorgen en dat wij in het voorjaar ook rondleidingen organiseren langs de bloeiende bollenvelden ? Wij informeren u hierover graag in onze winkel.

Expositie Eric Breed bij Bollen & Zo

Tijdens de Kunst10daagse van 17 tot en met 26 oktober a.s. exposeert fotograaf Eric Breed bij Bollen & Zo in de winkel. Eric is geboren en getogen tussen de bloembollen en is zijn hele leven al geïnteresseerd in dat mooie product. Door de jaren heen heeft hij heel veel foto's van bloembollen gemaakt en hij deelt zijn passie voor fotografie en bloembollen graag met iedereen. De gevarieerde expositie omvat vele foto's van bijzondere tulpen die hangen tussen ons grote aanbod bloembollen die liggen te wachten om geplant te worden. Tijdens de Kunst10daagse zijn wij dagelijks geopend van 11 to 17 uur.

Afbeelding bij het artikel

Schrijf nu in voor de workshop bloembollenmand vullen 2014

Afbeelding bij het artikel

Tijdens deze workshop leert u hoe u een mand in verschillende lagen vult met diverse soorten bloembollen, zodat u in het voorjaar maandenlang plezier heeft van de wisselend opkomende bloemen.U wordt ontvangen met koffie of thee en krijgt eerst uitleg over bloembollen in het algemeen en onze kwekerij. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Onder professionele leiding gaat u een mand met potgrond en verschillende bloembollen vullen. Deze bloembollen mag u zelf uitkiezen in onze sfeervolle landwinkel. Bovenop komen viooltjes, waardoor de mand er meteen leuk uitziet.De 2 uur durende workshops worden gegeven van 10.00 tot 12.00 uur op de volgende woensdagen: 1, 8, 15, 22, 29 oktober, 5, 12, 19, 26 november, 3, 10 en 17 december. De workshops kunnen tevens door groepen gevolgd worden. In overleg is het ook mogelijk de workshops op andere dagen of 's avonds te volgen.Kosten voor deelname inclusief alle materialen, koffie of thee en wat lekkers € 35,00 per persoon. Informatie of aanmelden via 0613-120116 of info@bollenenzo.nl

Workshops 'bloembollenmand vullen' gaan weer van start !

Net als vorig jaar kunt u bij ons weer een workshop 'bloembollenmand vullen' volgen.Tijdens deze workshop leert u hoe u een mand in verschillende lagen (etalagebeplanting) vult met bloembollen, zodat u maandenlang plezier heeft van de wisselend opkomende bloemen. U wordt ontvangen met koffie of thee en wat lekkers en krijgt eerst uitleg over bloembollen in het algemeen en onze kwekerij. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Onder professionele leiding van Monique gaat u een mand vullen met verschillende bloembollen. Deze bloembollen mag u zelf uitkiezen in onze winkel. Bovenop komen winterviooltjes, zodat de mand er meteen leuk uitziet. De 2 uur durende workshops worden gegeven van 10.00 tot 12.00 uur op woensdag 6, 13, 20 en 27 november, 4, 11 en 18 december. Het is in overleg ook mogelijk om 's avonds een workshop te volgen. Kosten voor deelname inclusief alle materialen en koffie of thee met wat lekkers zijn 35 euro per persoon. Informatie of aanmelden kan via 0613-120116 of info@bollenenzo.nl

Afbeelding bij het artikel

Expositie Flora & Fauna bij Bollen & Zo

Afbeelding bij het artikel

Tijdens de Kunst10daagse van 18 t/m 26 oktober 2013 exposeert de Limmense schilderes Wilhelmina Min bij Bollen & Zo. Zij exposeert een selectie van haar schilderijen over bloemen en dieren van het platteland. Speciaal koeien hebben haar liefde. Zij noemt haar collectie 'Flora en Fauna'. De expositie van Wilhelmina wordt aangevuld met kleurrijke keramieke beelden van Sandra Strijk-Jetses. Aangezien het nu de tijd is om bollen te planten is het zeker een aanrader om een kijkje te komen nemen bij de expositie en onze uitgebreide collectie bloembollen ! Tijdens de Kunst10daagse zijn wij dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Wij hopen u te mogen begroeten tijdens dit unieke evenement.

Het is weer bollentijd !

Het is weer oktober en dat betekent dat het weer tijd is om bollen te planten. Plant nu bloembollen, zodat u in het voorjaar kunt genieten van een schitterende kleurenpracht. Bloembollen zijn zowel geschikt om in de tuin als in potten te planten. Dus ook wanneer u geen tuin heeft kunt u op uw balkon toch genieten van deze prachtige bloemen. Wanneer u vroeg bloeiende bollen, zoals sneeuwklokjes en winterakonietjes, combineert met middel -en laatbloeiende narcissen en tulpen dan heeft u heel lang bloeiplezier ! Wij hebben dit jaar weer nieuwe soorten tulpen in ons assortiment en een grotere keus aan bijzondere bolgewassen. Komt u gerust eens langs in onze winkel. Wij geven u graag advies !

Afbeelding bij het artikel

Like, deel en win !

Afbeelding bij het artikel

Onder de eerste 75 likes op onze Facebook pagina Bollenenzo verloten wij een exclusief bloembollenpakket met prachtige zomerbloeiende gewassen !

Expositie Willy Min

Vanaf 4 april 2013 zijn er verschillende kleurrijke bloemenschilderijen te zien in onze winkel van de Limmense schilderes Willy Min. Komt u gerust eens binnen om een kijkje te nemen !

Afbeelding bij het artikel

Genieten is vooruit zien !

Afbeelding bij het artikel

Genieten is vooruit zien !

Plant nu nog bloembollen om straks in het voorjaar te kunnen genieten van een kleurrijke tuin. Door vroeg en laat bloeiende bolgewassen te planten kunt u vanaf januari tot en met juni bloei hebben in de tuin, maar ook in potten op uw terras of balkon.

Volg Bollen & Zo nu ook via Facebook

Volg Bollen & zo nu ook via Facebook http://facebook.com/Bollenenzo

en "like" onze pagina.

Onder onze eerste 75 "likers"

Afbeelding bij het artikel